Ακόμα ένας τομέας που απασχολεί πολλούς από εμάς είναι οι γρατσουνιές που εμφανίζονται συχνά στο αμάξωμα του αυτοκινήτου μας. Όταν όμως αυτές είναι επιφανειακές, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, διότι μπορούμε να δώσουμε από μόνοι μας τη λύση. Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμες ειδικές αλοιφές που εξαφανίζουν τις γρατσουνιές εύκολα, το κόστος μάλιστα των οποίων είναι ελάχιστο. Ας δούμε τον τρόπο με τον οποίον θα πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία.
Βήμα 1ο
Αφού πλύνουμε το αυτοκίνητο ή το τμήμα που βρίσκεται η γρατσουνιά, τοποθετούμε μία ποσότητα αλοιφής πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα. Η ποσότητα θα πρέπει να είναι αρκετή ώστε να γλιστρά πάνω στον προφυλακτήρα και να μη χρειάζεται να ασκούμε δύναμη.
Βήμα 2ο
Απλώνουμε την αλοιφή πάνω στη γρατσουνιά του προφυλακτήρα πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Αυτή η κίνηση θα πρέπει να διαρκέσει μερικά λεπτά ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βήμα 3ο
Αφήνουμε για κάποιο χρονικό διάστημα την αλοιφή να δράσει και στη συνέχεια, αν θέλουμε, συνεχίζουμε το τρίψιμο, ασκώντας στον προφυλακτήρα ελάχιστη δύναμη. Αν δούμε ότι η γρατσουνιά δεν έχει εξαφανιστεί πλήρως, πραγματοποιούμε ξανά το 2ο βήμα.
Βήμα 4ο
Αφού εξαφανιστεί η γρατσουνιά από το τμήμα του προφυλακτήρα μας, καθαρίζουμε τα υπολείμματα της αλοιφής με ένα καθαρό πανί. Αν έχουν μείνει κάποια μικρά σημάδια από τη γρατσουνιά, επαναλαμβάνουμε με προσοχή τη διαδικασία, ασκώντας ακόμα μικρότερη δύναμη.