Το δερμάτινο σαλόνι προτιμάται από τον αγοραστή ενός αυτοκινήτου ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Κύριος λόγος αυτού είναι το χαμηλότερο κόστος του, ενώ αρκετοί είναι οι κατασκευαστές που το προσφέρουν στο στάνταρ εξοπλισμό σε κάποια μοντέλα. Επίσης, είναι ένα προϊόν που προσθέτει κύρος στο όχημα και βελτιώνει αρκετά την εμφάνιση στο εσωτερικό του. Ωστόσο, η καθημερινή χρήση και οι διάφοροι ρύποι, το λερώνουν, κάνοντας το να δείχνει παλιό. Σε περίπτωση που αμελήσουμε να το συντηρήσουμε, οι πιθανότητες να καταστραφεί είναι αρκετά μεγάλες, έχοντας ως αντίτιμο το υψηλό κόστος για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίον συντηρούμε το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου μας.
Βήμα 1ο
Σκουπίζουμε στην αρχή με ένα καθαρό πανί κάθε επιφάνεια και επαναλαμβάνουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο, ώστε να απομακρύνουμε τη σκόνη και τους διάφορους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί εξωτερικά του δέρματος.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια βάζουμε μία μικρή ποσότητα αλοιφής για δερμάτινες επενδύσεις σε ένα καθαρό ύφασμα και τρίβουμε προσεκτικά κάθε επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε κάποιο χρονικό διάστημα ώστε το δέρμα να απορροφήσει την αλοιφή που χρειάζεται για να ενυδατωθεί.
Βήμα 3ο
Τέλος, τρίβουμε με ένα καθαρό πανί όλες τις επιφάνειες, ώστε να καθαρίσουμε την αλοιφή που δεν έχει απορροφήσει το δέρμα, μέχρι να αρχίζει να παρατηρείται μία γυαλάδα.